Povestea Marcus Spurway

Istoria parfumului este la fel de veche ca şi cea a umanităţii; primul parfumier – o femeie, în Mesopotamia – a fost considerată şi prima femeie chimist.

Pentru oamenii din Antichitate, uleiurile aromate reprezentau un mod de a-şi arăta veneraţia faţă de zei.

Egiptenii foloseau parfumurile în ritualurile religioase şi ceremoniile funerare. Parfumurile din Egipt au fost împrumutate şi în Israel. Picioarele Mântuitorului au fost unse cu mir de către Maria, iar trupul lui Iisus a fost uns cu uleiuri aromate după răstignire.

Grecii au contribuit şi ei la istoria parfumului. O legendă spune că trandafirul a fost iniţial o floare albă fără miros, până când zeiţa Venus s-a înţepat într-un spin, iar sângele său a dat culoarea roşie. Cupidon a sărutat floarea, iar trandafirul a căpătat parfum. Grecii au fost cei care au dus parfumul la Roma.

Primul parfum modern din lume a fost creat în anul 1370 la cererea reginei Elisabeta a Ungariei, acesta având şi un rol terapeutic, pentru tratarea reumatismului.

În Franţa, primul magazin de parfumuri a fost deschis la Paris de către Renato din Florenţa, parfumierul personal al Caterinei de Medici. La curţile regilor Franţei, parfumul era folosit excesiv atât pentru curteni, cât şi pentru mobilier, haine şi animale. Legendele spun că Napoleon folosea săptămânal doi litri de colonie violet şi şaizeci de litri de sticluţe de extract de iasomie, lunar.

Regina Elisabeta I a Angliei a fost şi ea excentrică în materie de parfumuri – cerea să fie parfumate locurile publice în care ieşea.

Dar să ne întoarcem în Franţa, la Cannes, mai exact pe câmpurile înflorite din Grasse, care a devenit încă din secolul al VIII-lea capitala parfumurilor. Tot aici se află şi Muzeul Internaţional al Parfumurilor, iar floarea-vedetă este iasomia.

În anul 1825, o pasiune se naşte în Grasse, Spurway. Cannes-ul este cunoscut atât pentru Festivalul unde actori celebri se adună, dar este în acelaşi timp un festival al aromelor: iris, trandafir, bergamotă, rozmarin, lavandă, mimoză, etc. Colinele însorite din împrejurimi deţin întinderi fascinante de plante aromatice, din care specialişti pasionaţi extrag esenţele pentru arome inconfundabile în lumea iubitorilor parfumurilor de calitate.

Marcus Spurway este aşadar, un nume de referinţă în arta parfumeriei. În frumoasele vacanţe petrecute pe Riviera Franceză, am avut onoarea să aflăm povestea Casei de Parfum Marcus Spurway: în anul 1825, lordul Hermann, aflându-se în vacanţă la Cannes, a fost fascinat de miresmele locului şi a decis să deschidă prima distilerie florală, cu numele „La Parfumerie de l’Île de Notre-Dame”. Măiestria cu care încă de atunci sunt prelucrate ingredientele naturale şi pasiunea pentru arta parfumului au contribuit, de-a lungul timpului, la percepţia privind consumul de parfum. Aşadar, în anul 1897, aromele Marcus Spurway cuceriseră deja lumea – Londra, New York, Viena, Sydney.

Tradiţie şi Modernitate sunt cuvintele-cheie ce reprezintă Casa de Parfum Marcus Spurway. Păstrarea reţetelor tradiţionale şi transpunerea lor în contemporaneitate fac parfumurile să fie la fel de apreciate şi astăzi. Cele şase familii olfactive – Aromatique, Floral, Boisé, Hespéridé, Chypré, Oriental – sunt cunoscute şi recunoscute de către consumatorii de parfum din Franţa, Belgia, Marea Britanie şi Italia.

Toate de mai sus constituie argumente pentru ca parfumurile Marcus Spurway să fie accesibile şi consumatorilor români. De mai multă vreme şi în România, parfumurile sunt considerate nu doar un lux necesar, ci şi un simbol al stării de bine spre care tindem tot mai mult.

Vă recomandăm cu căldură şi încredere aromele Marcus Spurway. Sunt potrivite pentru conturarea propriei personalităţi şi pentru a oferi un cadou celor dragi. Laboratoarele Marcus Spurway vă garantează produse originale 100% la preţuri competitive.

Marcus Spurway,

Acum şi în România!

20% reducere pentru Parfum si Apa de Parfum🎁