by admin in Uncategorized 0 comment

V-ați întrebat cum este cu timpul de perceptie al parfumului, înainte ca mirosul să se estompeze?

Ei, bine, totul are legatură cu cele trei Note de care un parfum se bucură:

Notele de top(de vârf) – acestea sunt puternice și au un efect trecător; sunt cunoscute din gastronomie și includ: mandarinele, grappefruit-ul roz, portocalele roșii, limeta, menta, coriandrul, ghimbirul, piperul negru, cardamonul, ienupărul și tarhonul.

Notele de mijloc(inima parfumului) – oferă caldură și volum. Este vorba despre extractele alcoolice și uleiurile esențiale din: lavandă, iasomie, trandafir, floare de portocal, tuberoză, mușcată, ylang-ylang. În această categorie intră și multe condimente, printre care: ienibaharul, nucșoara, scortișoara.

Notele de bază(de fond) sunt cele care persistă cel mai mult. Ele sunt dense și siropoase; își au originea în: scoarță(lemnul de santal), rădăcini(angelica), rășini(tămâie, smirnă), licheni(de stejar), seve(benzoe, balsam de Peru) și ierburi( patchouli, vetiver). Din aceasta categorie mai fac parte esențele animale(ambra cenușie, moscul, etc).

Așadar, vă puteți da seama singuri dacă o esență face parte din categoria notelor de vârf, mijlocii sau de fond. Notele de top își pierd în mare masură mirosul în aproximativ treizeci de minute, cele de mijloc în câteva ore, iar notele de bază pot persista zile intregi. Puteți experimenta folosind testere de miros. La fel fac și parfumierii Marcus Spurway.

Vă doresc o vară relaxantă și înmiresmată!

Pe curând.

0 thoughts on “NOTELE parfumului”

    Lasă un răspuns