by admin in Blog 0 comment

Cuvântul ,,niche” este de origine franceză și înseamnă ,,nișă”. Mulți dintre noi visăm la un parfum original care să ne poarte povestea. Visul ni-l poate împlini, cu siguranță, un parfum de nișă.

Între parfumul clasic și cel de nișă există o mare diferență – aceea că cel de-al doilea arată ca și când ar fi fost făcut special pentru noi. Parfumurile de nișă se remarcă printr-un proces de fabricație elaborat, care durează mult și provine dintr-o veche tradiție. Acest tip de parfum este adesea creat în case de parfum mai mici, care au existat de secole, iar secretul lor este transmis din generație în generație; secretul lor este bine păstrat. Aceste minunate parfumuri sunt create din ingrediente rare, provenite din diferite părți ale lumii.

Parfumurile de nișă sunt de o calitate înaltă; ele se depozitează în flacoane de sticlă ce vă vor atrage atenția și vă vor fascina mai ales prin magia aromelor.

În Franța, primul magazin de parfumuri a fost deschis la Paris de către Renato di Firenze, parfumierul personal al Caterinei de Medici. La curțile regilor Franței, parfumul era folosit excesiv atât pentru curteni, cât și pentru mobilier, haine și animale. Legendele spun că Napoleon folosea săptămânal doi litri de colonie violet și șaizeci de litri de sticluțe de extract de iasomie, lunar.

Vă propun să poposim la Cannes(pe câmpurile însorite din Grasse), care a devenit încă din sec.al VIII -lea capitala parfumurilor. Tot aici se află și Muzeul Internațional al Parfumului, iar floarea-vedetă este iasomia.

În anul 1825, o pasiune se năștea în Grasse – Marcus Spurway! Tot atunci, lordul Hermann, aflându-se în vacanță la Cannes, a fost fascinat de miresmele locului și a decis să deschidă prima distilerie florală. Măiestria cu care încă de atunci sunt prelucrate ingredientele naturale și pasiunea pentru arta parfumului au contribuit, de-a lungul timpului, la percepția privind consumul de parfum. Așadar, în 1897, aromele Marcus Spurway cuceriseră deja lumea – Londra, New York, Sydney.

Casa de Parfum Marcus Spurway este un nume de referință în arta parfumeriei de manufactură. TRADIȚIE și MODERNITATE sunt cuvinte-cheie ce o reprezintă. Păstrarea rețetelor tradiționale și transpunerea lor în contemporaneitate, fac parfumurile să fie la fel de apreciate și astăzi de către consumatorii din Franța, Belgia, Marea Britanie, Italia etc.

De mai multă vreme și în România, parfumurile sunt considerate nu doar un lux necesar, ci și un simbol al stării de bine spre care tindem tot mai mult. De aceea, Marcus Spurway vă recomandă cu căldură și încredere parfumuri de nișă potrivite pentru conturarea propriei personalități sau pentru a oferi un cadou celor dragi.

Pe curând,

0 thoughts on “Marcus Spurway – parfumuri de nișă”

    Lasă un răspuns